• Testovanie 9 zrušené

          • Vzhľadom na rozhodnutie ministerstva školstva ostávajú školy zatvorené až do odvolania.. Z uvedeného dôvodu sa testovanie T9 2020 konať nebude.

            https://www.nucem.sk/sk/merania/narodne-merania/testovanie-9

          • Napíš správu dospelému o svete, v ktorom žijeme

          • Milí žiaci,

            Svetová poštová únia vyhlásila 49. ročník medzinárodnej súťaže v písaní listov detí na tému: "Napíš správu dospelému o svete, v ktorom žijeme". Písanie listov v tejto elektronickej dobe pomáha rozvíjať predstavivosť, kreativitu, emócie žiakov. Aj v tejto krízovej situácii, keď ste nútene doma určite si nájdete chvíľku času a povolíte uzdu svojej fantázii.Vašou úlohou, dievčatá a chlapci, je napísať list na zadanú tému. Rozsah by nemal prekročiť 800 slov. List musí obsahovať všetky formálne znaky, teda dátum, oslovenie, záverečný pozdrav a podpis. Vítané sú aj autorské ilustrácie. Súťaž uzatvárame 27. 03. 2020. Ak sa rozhodnete vyjadriť svoje pocity zároveň sa zapojíte do súťaže o trekingový bicykel, knižný balíček od knihkupectva Martinus, spoločenskú hru od spoločnosti Otavius, darčekovú poukážku na nákup školských potrieb od spoločnosti Ševt, vstupenky do SNM a od Slovenskej pošty získa autor víťazného listu pobyt v horskom prostredí pre celú rodinu.Ja verím, že ste všetci kreatívni, tvoriví a máte potrebu vyjadriť svoje pocity, tak neváhajte, pošlite Vaše listy na email: tuturova.m@azet.sk List označte menom, vekom a názvom školy. Zapojením sa do súťaže, môžete našu školu pozitívne zviditeľniť. Odovzdávanie cien sa bude organizovať v škole autora víťazného listu, preto píšte, píšte, posielajte a zvýšte prestíž a dobré meno našej školy.

          • Ahoj milí družinári!

          • Vaše pani vychovávateľky pripravili pre vás zaujímavú súťaž „Ukáž, čo dokážeš!“, pre zábavu a vyplnenie vášho voľného času. Nájdeš ju v rubrike ŠKD pod názvom „ Súťaž.“ 

            Podmienky a vyhodnotenie súťaže

            1.       Do súťaže sa môžu zapojiť všetky deti , ktoré chodia do 1.,2.,3.,4., a 5.ročníka. Pri vypracovaní úloh vám môžu pomáhať rodičia, môžete zapojiť aj súrodencov alebo starých rodičov.

            2.       Pre zaradenie do súťaže, musíte vypracovať zadané úlohy. Môžete úlohy odfotiť a poslať nám fotky na email: elena2008@centrum.sk

            3.       Ak nemôžeš poslať fotky, tak stačí, ak pri nástupe do školy prinesieš vypracované úlohy.

            4.       V škole si ich spoločne vyhodnotíme a výhercov odmeníme.

            5.       Porota udelí 3 miesta a udelí aj mimoriadnu cenu za kreativitu.

             

            Tak neváhaj a zapoj svoje šikovné ručičky do práce.

            Tešíme sa na tvoje vypracované úlohy. 

          • DÔLEŽITÉ! lNFORMÁCIA O PRIEBEHU VZDELÁVANIA POČAS KRÍZOVEJ SITUÁCIE

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            vzhľadom na to, že nejde o prázdniny, ale karanténu, prosíme Vás, aby ste sa prihlásili do prostredia EduPage a sledovali úlohy, ktoré zadávajú vyučujúci. Do odvolania krízovej situácie bude vzdelávanie prebiehať samoštúdiom:

            1. prioritne prostredníctvom portálu EduPage,
            2. prostredníctvom mailovej komunikácie alebo sociálnych sietí

            Prosím Vás, aby ste k zadaným úlohám pristupovali zodpovedne a plnili ich podľa pokynov vyučujúcich.

            Pochopenie učiva žiaci komunikujú s učiteľmi elektronicky (prostredníctvom EduPage).

            • Ak si nainštalujete aplikáciu EduPage do svojho smartfónu alebo tabletu, budete po prihlásení automaticky dostávať notifikácie o zadaných úlohách.
          • Dôležité - prerušenie vyučovania

          • Vážení rodičia,

            na základe vysokej chorobnosti detí a žiakov (respiračné  ochorenia), odporúčania regionálneho úradu verejného zdravotníctva a so súhlasom zriaďovateľa  prerušujeme výchovno-vzdelávací proces v  Základnej škole s materskou školou Štefana Ďurovčíka Palín 104 v období od štvrtka 12.3.2020 do pondelka 16.3.2020 (vrátane). Vyučovanie sa začína v utorok 17.3.2020.

            V Palíne 11.3.2020                                                                                       Ing. Eva Tchuriková, riaditeľka školy 

          • Opatrenia na zamedzenie šírenia koronavírusu

          • Vzhľadom na nariadenie krízového  štábu CO KSK sa od 9.3.2020 zavádzajú tieto opatrenia:

            1. Zákaz vstupu a pohybu rodičov v priestoroch školy. Rodičia   vstupujú iba do vestibulu školy. Tu sa zdržia minimálne, len na čas odovzdania dieťaťa resp. žiaka školy.

            2. Ráno pred vyučovaním bude prebiehať kontrola zdravotného stavu detí a žiakov. Ak dieťa alebo žiak javí známky ochorenia, nemôže sa zúčastniť vyučovacieho procesu. Škola bude kontaktovať zákonného zástupcu a ten si dieťa vyzdvihne a zoberie domov. Vzhľadom na to, ak dieťa už doma javí klinické príznaky prechladnutia, neposielajte ho  do školy.

            3. Deti do MŠ, ráno po kontrole zdravotného stavu,  prevezme učiteľka vo vestibule školy.

            4. V poobedňajších hodinách sa výber  dieťaťa z MŠ a ŠKD bude realizovať nasledovne:

             - prostredníctvom služby na dolnej chodbe, kde na požiadanie rodiča dieťa následne privedie pedagogický zamestnanec a odovzdá zákonnému zástupcovi.

            V Palíne dňa 9.3.2020                                                                    Ing. Eva Tchuriková, riaditeľka školy

          • Jarné prázdniny

          • Jarné prázdniny  začínajú v pondelok 2. marca a potrvajú do 6. marca. Nástup do školy je v pondelok 9. marca.

          • Detská policajná akadémia

          • V rámci preventívnych aktivít adresovaných žiakom 6. a 7. ročníkov ZŠ sa dňa 12. februára u nás realizovalo 3. stretnutie v rámci projektu s názvom Detská policajná akadémia. Toto stretnutie bolo venované záverečnej téme, Stop násiliu!  V súvislosti s ukončením projektu Detská policajná akadémia všetci zúčastnení žiaci obdržali osvedčenie o absolvovaní tohto projektu. Týmto stretnutím žiakov sprevádzala Kpt. Ing. Zuzana Rozsypalová z OR PZ Michalovce.

          • Európsky deň čísla tiesňového volania 112

          • Dňa 12.2.2020 sa uskutočnila beseda v rámci európskeho dňa čísla tiesňového  volania 112. Žiakov 4. a 5. ročníka stretnutím sprevádzala Kpt. Ing. Zuzana Rozsypalová z OR PZ v Michalovciach.

          • Medzinárodný deň materinského jazyka

          • Dňa 21.2.2020 (piatok) sa naša škola zapojí do Medzinárodného dňa materinského jazyka. Počas tohto dňa bude prebiehat bloková výučba, preto žiaci 1. - 4. ročníka budú mať 4 vyučovacie hodiny a žiaci 5. - 9. ročníka budú mať 5 hodín. Prevádzka ŠKD pracuje bez zmien.

          • Svetový deň mokradí

          • 2. február si už viac ako tri desiatky rokov pripomíname ako Svetový deň mokradí. V tento deň bol v roku 1971 v iránskom meste Ramsar podpísaný Dohovor o mokradiach majúcich medzinárodný význam, najmä ako biotopy vodného vtáctva, známy aj ako Ramsarská konvencia. My sme si tento deň pripomenuli 13.2. so žiakmi siedmeho ročníka. Zábavnou formou sme sa dozvedeli o tom, čo je to mokraď, aké funkcie plnia mokrade. Naučili sme sa aké druhy rastlín nájdeme na území mokradí a aké druhy živočíchov tam môžeme stretnúť.

          • Okresné kolo biologickej olympiády kategória C

          • Dňa 10. 02. 2020 sa na Základnej škole T. J. Moussona uskutočnilo Okresné kolo biologickej olympiády kategória C. Našu školu reprezentovali žiaci v prakticko- teoretickej časti biologickej olympiády: Sofia Ličáková a Matej Sabadoš. Obaja naši žiaci sú úspešnými riešiteľmi olympiády a umiestnili sa na 9. a 10. mieste.

          • Naši žiaci milo prekvapili v celoslovenskej súťaži EXPERT

          • 11 žiakov našej školy sa v mesiaci november zapojilo do celoslovenskej súťaže s názvom EXPERT, v ktorej predviedli svoje vedomosti, logické myslenie, správny úsudok, ale aj čitateľské kompetencie. Dvaja z nich boli natoľko úspešní, že sa umiestnili dokonca v prvej štvrtine najúspešnejších riešiteľov. Sú nimi Ján Lukáč v oblasti „Do you speak English?“Eva Grajcarová v oblasti „Päť jazykov kultúry“. Blahoželáme!