• Biela pastelka

          • Biela pastelka je verejná zbierka na podporu ľudí so zrakovým postihnutím. Jej výnos slúži na dofinancovanie aktivít, ktoré nevidiacim a slabozrakým ľuďom pomáhajú začleniť sa do bežného života. Učia sa na nich, ako bezpečne chodiť s bielou palicou, čítať a písať Braillovo písmo a mnohé iné. Klientom poskytujú bezplatne kurzy.

            Zbierku organizuje Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska. Verejná zbierka Biela pastelka patrí medzi desať najdôveryhodnejších zbierok na Slovensku. Príspevok je dobrovoľný s odporúčaním prispieť sumou aspoň 1 €. Odmenou za príspevok je pre darcu zbierkový predmet, drevená pastelka.

            V našej škole sa zbierka uskutoční v piatok 20.9.2024. Žiačky z vyšších ročníkov budú prechádzať triedami s pokladničkou, do ktorej môžete prispieť aj vy. Pokladnička potom bude počas celého dňa na dolnej chodbe pri službe.

            Ďakujeme, že Vám aj v týchto náročných časoch záleží na ľuďoch nevidiacich a slabozrakých. Vašu pomoc si veľmi vážime.

          • SZUŠ Bačkov na našej škole

          • Dňa 10. 9. 2024 nás navštívili učitelia zo Základnej umeleckej školy Bačkov a bližšie nám predstavili koncepciu umenia, ktorému sa venujú všetci žiaci navštevujúci ich umeleckú školu.

            Súkromná základná umelecká škola už niekoľko rokov pôsobí aj u nás a vyučuje tanečný a výtvarný odbor. Učitelia sa venujú žiakom všetkých vekových kategórii. Majú jasne definované hodnoty a tými najviac cenenými sú kreativita, lojalita a zodpovednosť. Predviedli nám krátke ukážky tanečných aj výtvarných postupov. Žiaci si mali možnosť zatancovať, ale aj vytvoriť vlastné umelecké dielko.

            Pre všetkých, ktorí budú mať záujem navštevovať jeden z týchto odborov, prihlášky si môžu vyžiadať od triednych učiteľov.