• Prerušené vyučovanie!

          • Pozor zmena!

            Vzhľadom na epidemiologickú situáciu na základe usmernenia RÚVZ v Michalovciach je prezenčné vyučovanie v škole prerušené do 13.12.2020.

            Prezenčné vyučovanie v škole pre 1. - 4. ročník začne 14.12.2020. Dovtedy prebieha pre všetkých žiakov školy dištančná /online) forma výučby.

            V prípade zmien Vás budeme informovať.

          • Vyhodnotenie okresnej súťaže "Práca polície očami detí" Naša škola bola opäť úspešná

          • Dňa 2.12.2020 odborná porota zložená z pracovníkov ZOS a OZ PR v Michalovciach vyhodnotila zaslané výtvarné práce. Do súťaže sa zapojilo 8. ZŠ, 1 CVČ,1 ŠZŠ a 1 CDR.  Spolu bolo zaslaných 51 prác. Naša škola získala v dvoch kategóriách dve prvé miesta. V I. kategorií pre 1. - 2. ročník. získala prvé miesto Kristína Lukáčová a v 2. kategórií pre 3. - 4. ročník získala prvé miesto Jaroslava Horváthová.

            Srdečne gratulujeme!

             

             

          • Hovorme o jedle

          • Aj tento rok sa žiaci našej školy zapojili do celoslovenskej súťaže Hovorme o jedle, za čo sme získali strieborné pásmo.

          • Tvorba letákov z projektu "Podnikám, podnikáš, podnikáme"

          • Na hodinách finančnej gramotnosti, ktoré prebiehali dištančnou formou, žiaci deviateho ročníka zhotovili letáky s názvom:Práva a povinnosti spotrebiteľov a „Problém korupcie v našich životoch“. Letáky tvorili v  rámci projektu Podnikám, podnikáš, podnikáme“ podporeného MŠVVaŠ SR v rozvojovom projekte organizačného zabezpečenia vzdelávania pedagogických zamestnancov v oblasti finančnej gramotnosti a výchovy k podnikaniu na rok 2020. Letáky potom za prísnych protiepidemiologických opatrení roznášali v obciach Palín, Stretava a Senné. Vďaka tejto aktivite si žiaci osvojili pojem korupcia, vedia, ako sa majú voči nej brániť. Poznajú práva spotrebiteľov a veríme, že vďaka letákom tieto informácie poslúžia aj obyvateľom obcí Palín, Senné a Stretava.

            Plagát - Práva a povinnosti spotrebiteľov

            Plagát - Problém korupcie v našich životoch


          • Bubnovačka 2020

          • Pri príležitosti Svetového dňa prevencie týrania a zneužívania detí, ktorý pripadá na 19.november, sa uskutočnila akcia Bubnovačka 2020 – „Aby bolo deti lepšie počuť“. Keďže školský rok 2020/2021 sa nesie v netradičnom duchu z dôvodu výskytu pandémie, a zároveň ohrozenia verejného zdravia II. stupňa (koronavírus), preto sa tohtoročná Bubnovačka niesla v „komornejšej“ atmosfére v skupinách žiakov v oddeleniach ŠKD. So žiakmi sme sa rozprávali o zmysle tejto aktivity a o spôsoboch zneužívania detí .Žiaci bubnovali, aby vyjadrili nesúhlas s týraním a sexuálnym zneužívaním detí.


          • Obrovský úspech našej žiačky v medzinárodnej súťaži

          • Našej žiačke Evke Grajcarovej sa v 49. ročníku medzinárodnej súťaže v  písaní listov detí podaril nevídaný úspech, keď získala špeciálne ocenenie od medzinárodnej poroty. Cieľom súťaže bolo napísať list dospelému o svete, v ktorom žijeme, čo Evka bravúrne zvládla. Svojou prácou úspešne reprezentovala nielen našu školu a obec, ale aj celú krajinu. K úspechu úprimne blahoželáme!

             

          • Deň finančnej gramotnosti

          • Dňa 5. 11. 2020 sa v našej škole uskutočnila Jesenná akadémia - Deň finančnej gramotnosti, ktorá bola realizovaná formou blokového vyučovania. Táto akadémia je vyvrcholením projektu „Podnikám, podnikáš, podnikáme“ realizovaného v rámci rozvojového projektu „Podpora organizačného zabezpečenia vzdelávania pedagogických zamestnancov v oblasti finančnej gramotnosti a výchovy k podnikaniu na rok 2020“ financovaného Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu SR a spolufinancovaného obcou Palín.

            Deti v MŠ sa naučili, aké práva a povinnosti majú ako spotrebitelia v obchodoch.

            Žiaci prvého stupňa sa naučili, aké práva a povinnosti majú ako spotrebitelia v obchodoch. v banke, na pošte či v poisťovni. Vytvorili si cvičné firmy - obchody s rôznym zameraním. Vyrábali košele, náramky, hračky a zábavné ceruzky.  Dozvedeli sa, čo všetko sa ukrýva za cenou výrobku. Každá trieda vytvorila plagátik s cenou konkrétneho výrobku, ktorý si sami zhotovili. Pôvodne sme mali naplánovaný predaj výrobkov v mestečku, ktoré pripravili žiaci druhého stupňa. Kvôli súčasnej epidemiologickej situácii súvisiacej s ochorením COVID 19 sme predaj výrobkov zrušili. Žiaci si svoje výrobky ponechali.

            Žiaci druhého stupňa dnes pracovali online v prostredí TEAMS. Na predchádzajúcich hodinách finančnej gramotnosti sa dozvedeli o právach spotrebiteľov a korupčnom správaní sa. Z týchto informácií dnes v domácom prostredí tvorili letáky na témy: Práva a povinnosti spotrebiteľov a Problém korupcie v našich životoch.

          • Uskutočnili sme prieskum dopravy žiakov do školy

          • V dňoch 21. – 25. septembra sa v rámci programu Zelená škola uskutočnil v našej škole prieskum dopravy, ktorého cieľom bolo zistiť, akým spôsobom sa prepravujú naši žiaci do školy.  Počas týchto piatich dní absolvovali naši žiaci cestou do školy spolu 1449,5 km, pričom až 44,95% tvorila cesta autom. Našim cieľom je do konca budúceho roka znížiť toto číslo aspoň o 5% a pomôcť tak životnému prostrediu.

             

          • Usmernenie k postupu materských škôl a základných škôl v čase platnosti Uznesenia vlády Slovenskej republiky č. 678 z 22. októbra 2020 platného od 27.10.2020

          • Zákonný zástupca dieťaťa, ktoré navštevuje materskú školu, predloží po celoplošnom testovaní pri prvom nástupe dieťaťa do materskej školy Vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti. Tlačivo upravené v zmysle Uznesenia vlády Slovenskej republiky č. 678 z 22. októbra 2020 zverejní ministerstvo školstva na svojom webovom sídle.

            Na žiakov prvého stupňa základnej školy, ktorí majú nad 10 rokov a nevedia sa preukázať negatívnym výsledkom RT – PCR testu alebo antigénového testu certifikovaného na území Európskej únie na ochorenie COVID – 19, sa nevzťahuje bod A1 ods. 13 a bod A2 ods. 11 Uznesenia vlády č. 678/2020, a teda sa nemôžu zúčastňovať prezenčnej výučby a ich neúčasť na vyučovaní sa bude považovať ako neospravedlnená.

            Zákonný zástupca žiaka, ktorý navštevuje základný školu predloží po celoplošnom testovaní pri prvom nástupe dieťaťa do základnej školy Vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti. Tlačivo upravené v zmysle Uznesenia vlády Slovenskej republiky č. 678 z 22. októbra zverejní ministerstvo školstva na svojom webovom sídle.

            Zdroj: https://www.minedu.sk/data/att/17731.pdf

          • Chrobáčikovia z MŠ druhí v celoslovenskej súťaži

          • Klub Chrobáčikovia z materskej školy sa v mesiaci september zapojil do celoslovenskej súťaže Stromu života pod názvom Enviropátračka, ktorá bola zameraná na dopravu. Hľadali spôsob, ako využívať dopravu tak, aby sme čo najmenej znečisťovali našu prírodu a životné  prostredie okolo nás. Za svoju šikovnosť v zaujímavých aktivitách sa aj napriek silnej konkurencii umiestnili na vynikajúcom 2. mieste. Blahoželáme!

             

          • Organizácia vyučovania od 26.10.2020 do 27.11.2020

          • Vážení rodičia!

            Od 26.10.2020 do 27.11.2020 bude vyučovanie prebiehať nasledovne:

                             Výchovno-vzdelávací proces prebieha v materskej škole.

            1.-4.ročník     Vyučovanie prebieha v škole, je povinné.

            ŠKD                Výchovný proces prebieha v škole. ŠKD riadne funguje.

             

            5.-9.ročník    Vyučovanie prebieha na diaľku – dištančne, je povinné.

            Žiaci 5.-9.ročníka sa učia z domu, pracujú podľa pokynov triedneho učiteľa  a ostatných vyučujúcich. Ak žiak nebude s vyučujúcim spolupracovať, budú  hodiny považované za neospravedlnené. Každý žiak má v žiackej knižke vlepené prístupové údaje do EduPage a Office365. Žiaci boli v škole poučení, ako majú pracovať v tomto prostredí.

            Informácie o priebehu vyučovania na diaľku v 5.-9.ročníku budú upresnené v priebehu budúceho týždňa. V piatok 23.10.2020 žiaci dostali zadania na najbližšie dni.

             

            30.10., 2.11., 6.11., 9.11. – sú prázdniny pre všetky deti základnej a materskej školy. 

            Prosím, aby ste sledovali stránku školy, kde budeme zverejňovať všetky aktuálne informácie.

          • Oslávili sme Medzinárodný deň stromov

          • Dňa 20. októbra sme pri príležitosti Medzinárodného dňa stromov pripravili a odvysielali pre žiakov a učiteľov našej školy rozhlasovú reláciu, ktorá bola venovaná zeleným pľúcam našej planéty – stromom. Cieľom tohto dňa bolo podporiť záujem žiakov o lesnícku problematiku, sprostredkovať im jej históriu i súčasnosť, poslanie, význam a nenahraditeľnosť. Počas tohto dňa sa uskutočnilo aj podujatie venované práve týmto drevinám. So žiakmi sme sa porozprávali o tom, aký význam majú lesy pre človeka. V rámci tohto podujatia sa mohli dozvedieť, že les má nielen hospodársky, estetický, ale aj relaxačný význam, poskytuje nám kyslík a je domovom pre živočíchy, ktorým poskytuje potravu. Vysvetlili sme si rozdiel medzi prírodným  a  hospodárskym lesom a zhrnuli sme si, ako sa človek stará o lesy. Bádateľskou aktivitou sa žiaci naučili rozlišovať ihličnaté stromy – tis, smrek, borovicu. V závere podujatia vytvorili nástenku o Medzinárodnom dni lesov.