• Veľkonočné prázdniny

          • Veľkonočné prázdniny sa začínajú 28. marca 2024 a potrvajú do 2. apríla 2024. Nástup do školy je v stredu 3. apríla. Zároveň v tomto období bude prerušená aj prevádzka materskej školy.

            Prajeme všetkým príjemné sviatky.

          • Enviropátračka Umenie a tvorenie

          • Naše družstvo Rosničky (kategória 13+) získalo ocenenie za úspešnú realizáciu outdoorových aktivít súťaže Strom života . Chladné počasie sa nám vo februári stalo inšpiráciou pre množstvo umeleckých stvárnení. Žiaci si rozvíjali zručnosti pri tvorení s prírodným materiálom, rozvíjali kreativitu a technické myslenie pri práci s vodou a ľadom. Spoločne sme sa naučili pracovať vo vonkajších podmienkach, ktoré z hľadiska počasia nie sú vždy ideálne.

          • Hviezdoslavov Kubín - okresné kolo

          • V utorok 19.3.2024 sa uskutočnil v Michalovciach už 70. ročník súťaže Hviezdoslavov Kubín. V silnej konkurencii tých najlepších recitátorov z celého okresu sa  naša žiačka Michaela Tatárová so svojou prózou nestratila a v III. kategórii napokon získala diplom a malú cenu za účasť a úspešnú reprezentáciu. Blahoželáme a prajeme veľa ďalších úspechov!

          • Týždeň slovenských knižníc

          • Od pondelka 4.3. do nedele 10. 3. 2024 prebiehal na Slovensku Týždeň slovenských knižníc, ktorého cieľom, bolo prepájanie rôznych vekových kategórií čitateľov. Každoročne sa pokúšame zvyšovať povedomie o knižniciach ako o  miestach pre všestranné využitie v každodennom živote.

            Základná škola s materskou školou Štefana Ďurovčíka, Palín 104 sa tiež zapojila do rôznych aktivít. So žiakmi prvého stupňa sme zablúdili do sveta rozprávok. Kreslili sme  populárne rozprávkové postavy a čítali obľúbené knihy a časopisy. Vyhľadali sme nové informácie z kníh a potom sa o nich rozprávali.

            Starší žiaci sa zamerali na informácie o slovenských autoroch a vypracovali projekty o Jozefovi Cígerovi Hronskom a Márii Rázusovej – Martákovej. Našu školskú knižnicu navštívili aj deti z materskej školy. Dozvedeli sa  základné informácie o knižnici, poprezerali si zaujímavé knihy a pani učiteľky im  prečítali rozprávku.

            Tešíme sa, že na pripravených aktivitách sa zúčastnili všetci žiaci našej školy.

          • Stolnotenisový turnaj chlapcov

          • Žiaci našej školy sa dňa 11. marca 2024 zúčastnili stolnotenisového turnaja, ktorého usporiadateľom bola Základná škola s materskou školou Pavlovce nad Uhom. Naši chlapci obsadili 4. miesto.

          • Nahrávanie piesne do súťaže Recykluj a vyhraj

          • Žiaci ôsmeho ročníka sa zapojili do 21. ročníka celoslovenskej súťaže Recykluj a vyhraj v kategórii F – Pieseň.   

            Naspievali autorskú pieseň pani učiteľky a svojou snahou prispeli do súťaže, kde je možnosť vyhrať množstvo zaujímavých cien od malých darčekových predmetov a tričiek, cez elektroniku a finančnú pomoc pre školy.

            Aj takouto formou sa snažíme upozorniť na ochranu našej planéty.

          • Okresné kolo súťaže Šalianskeho Maťka 2024

          • Dňa 21.2.2024 sa v Michalovciach konalo okresné okolo súťaže v prednese slovenských povestí. Každoročne sa do tejto recitačnej súťaže zapájame aj my.

            Po úspešnom 1. mieste v školskom kole v I. kategórii našu základnú školu reprezentovala žiačka Laura Agárdi. Nabrala odvahu a nebojácne sa postavila pred súperov z iných škôl v prednese povestí.

            Veríme, že aj účasť v takejto súťaži každého posúva ďalej a učí ho novým recitačným skúsenostiam.

            Ďakujeme za reprezentáciu školy v okresnej súťaži!

          • Hviezdoslavov Kubín - školské kolo

          • V piatok 23. 2. 2024 sa uskutočnilo školské kolo súťaže v umeleckom prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín. Recitátori predviedli svoj talent v troch kategóriách, kde sa umiestnili v tomto poradí:

            POÉZIA

            I. kategória:

            1. miesto – Jenifer Ondová

            2. miesto – Karin Vajdová

            3. miesto – Martin Kanaloš, Nela Gajdošová

            II. kategória: 1. miesto- Oľga Siničáková

                                 2. miesto- Lívia Sýkorová

                                 3. miesto- Edita Balogová

            PRÓZA

            III. kategória

            1. miesto – Michaela Tatárová

             

            Všetkým žiakom srdečne blahoželáme a víťazom prajeme veľa úspechov v okresnom kole súťaže.