• Jesenné prázdniny
          • Jesenné prázdniny

          • 30. októbra  (pondelok) začínajú  jesenné prázdniny, ktoré potrvajú do 1. novembra (streda). Nástup do školy je vo štvrtok 2. novembra. 

          • Úctili sme si starších

          • Mesiac október sa nesie v duchu úcty k starším. Aj tak sme si v ŠKD pripomenuli našich starých rodičov a pri tejto príležitosti sme pre nich pripravili pozdravy.

            Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt mesiac ucty k starším

            Naše pozvanie prijala pani Anna Sidorová, ktorá deťom priblížila, ako bolo v škole za jej čias. Deti vystúpili s pozdravom veršov a poďakovali sa kytičkou kvetov.

          • Európsky týždeň športu 2017- poďakovanie

          • "Vážení športoví priatelia, 

            Dovoľujeme si Vám touto cestou poďakovať za Vašu aktívnu účasť a podporu iniciatívy Európskeho týždňa športu 2017.

            V tomto roku bolo na Slovensku registrovaných 598 podujatí vo viac než 360 mestách/obciach a zašportovalo si 155 000 detí a dospelých. Na podporu ETŠ prebiehali športové aktivity už od 1.9.do15.10.2017. V danom období sa na 890 akciách zúčastnil rekordný počet účastníkov, vyše 279 000.

            Veríme, že túto iniciatívu podporíte aj v ďalších rokoch, a čo je ešte dôležitejšie, že zostanete aktívni a verní pohybu a zdravému životnému štýlu po celý svoj život. #BeActive!"

            podakovanie_2017.pdf

          • Naši žiaci navštívili Uhrovec, Košariská, Brezovú pod Bradlom i Bratislavu

          • Žiaci 5. – 9. ročníka sa v dňoch 12. – 13. októbra zúčastnili pod vedením učiteliek Mgr. Andrei Baťalikovej, Mgr. Lucie Krivákovej a Mgr. Marcely Tuturovej za účasti rodičov exkurzie, vďaka ktorej mohli spoznať miesta, v ktorých žili a pôsobili jedni z našich najväčších buditeľov – Ľudovít Štúr, Milan Rastislav Štefánik a Alexander Dubček. Stalo sa tak v rámci projektu Podpora výchovy a vzdelávania žiakov zo sociálne znevýhodneného prostredia v základných školách 2017  s príznačným názvom „Stretko s buditeľmi“.

            Cieľom exkurzie bolo budovať zdravý vzťah k vlasti, nadviazať na vedomosti, ktoré žiaci získali počas vyučovacieho procesu a prehĺbiť ich prostredníctvom zážitkového vyučovania priamo na miestach, kde títo dejatelia žili.  Žiaci navštívili rodný dom Štúra i Dubčeka v Uhrovci, Štefánikov rodný dom v Košariskách, ale aj Brezovú pod Bradlom, kde sa nachádza jeho mohyla. V hlavnom meste sa potom zašli pozrieť na bývalý uhorský snem, na ktorom predniesol svoju známu reč i Štúr a všetko to zakončili návštevou Devína, ktorý bol významným miestom nielen Veľkej Moravy, ale aj dejiskom, kde sa odohrávali stretnutia štúrovcov.

               

          • Výstavka ovocia a zeleniny

          • V pondelok 16. októbra sa v rámci Týždňa zdravej výživy uskutoční Výstavka ovocia a zeleniny. Prosíme Vás, aby si deti priniesli do školy ovocie a zeleninu.

          • Hovorme o jedle

          • Aj  v tomto školskom roku sa naša škola zapojí do súťažno-vzdelávacej aktivity „Hovorme o jedle“. Viac informácií sa dozviete z informačného plagátu.

          • Dôležitý oznam – ŠKD

          • Dôležitý oznam pre rodičov žiakov navštevujúcich školský klub detí. Odo dňa 12. októbra je aktuálne telefónne číslo pre ŠKD 0903 407 600. V prípade akýchkoľvek informácií alebo nejasností volajte, prosím, na toto telefónne číslo.

            Ďakujeme za porozumenie!

          • Šiška 2017

          • V dňoch 5.-7.10.2017 sa koordinátorky ENV našej školy RNDr. Ľubica Moskaľová a Mgr. Vladimíra Kročková zúčastnili 20. ročníka Festivalu enviromentálnych výučbových programov pod názvom ŠIŠKA 2017. Festival sa konal v Bardejove pod záštitou SAŽP a Ministerstva životného prostredia SR a Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR. Jeho poslaním je prinášať nové nápady, poznatky a informácie z oblasti enviromentálnej výchovy. Poskytuje priestor pre aktívnu výmenu skúsenosti. Hlavnou témou tohtoročného jubilejného ročnika bola VODA. Viac o šiške 2017 na http://siska.sazp.sk

          • Certifikácia Zelených škôl 2017

          • Do programu  Zelená škola bolo v minulom školskom roku zapojených 314 škôl. 123 škôl sa uchádzalo o vlajku a medzinárodný certifikát programu Zelená škola, alebo diplom Na ceste k Zelenej škole. Nezávislí hodnotitelia zozbierali všetky potrebné informácie, ktoré následne prezentovali na Rade Zelenej školy. Tá na základe ich podkladov zo škôl udelila:  91 vlajok a medzinárodných "Certifikátov programu Zelená škola a  19 diplomov "Na ceste k Zelenej škole". Aj my sme jednou zo škôl, ktorá získala medzinárodný certifikát Zelenej školy.

            5. októbra vo Zvolene na pôde Technickej univerzity  sa konala slávnostná certifikácia Zelených škôl. Certifikácie sa zúčastnilo približne 300 učiteľov a žiakov zapojených škôl. Slávnostného odovzdávania certifikátov sa zúčastnil aj  prezident Slovenskej republiky Andrej Kiska, podľa ktorého sú práve školy a učitelia tým rozhodujúcim faktorom, ktorý vytvára v mladej generácii vzťah k životnému prostrediu a formuje ich do budúcnosti.

            Program získal tento rok aj ocenenie ministra životného prostredia za mimoriadne výsledky a dlhodobé aktivity v ochrane a starostlivosti v tejto oblasti.

                 

             

          • Pozvánka do kina na TATRANSKÚ TRILÓGIU

          • Kino Centrum Michalovce v spolupráci so spoločnosťou Arolla Film Vám prinášajú úžasnú tatranskú trilógiu od tvorcov filmu Vlčie hory. Príďte si pozrieť všetky tri filmy počas troch októbrových týždňov. Premietame vždy v stredu o 18.00

             

            11.10. - Život v oblakoch

            18.10. - Nesmrteľný les

            25.10. - Živá rieka + beseda s tvorcami

             

            Tatry sú fascinujúcim ostrovom divočiny. Ponúkajú neuveriteľne rozmanité príbehy zo života ich divokých obyvateľov. Každý z troch filmov je z iného prostredia: vysoké hory, prastaré lesy, voda, no spoločne Vám ponúknu komplexný pohľad na tatranskú divočinu.

        • Dajte hlas nášmu videu Language Chain 2017
          • Dajte hlas nášmu videu Language Chain 2017

          • Opäť sme sa zapojili do Európskeho dňa jazykov – Language Chain 2017. Prosíme Vás, podporte video našich šikovných žiakov a dajte im hlas. Hlasovať môžete do 15. októbra do 15:00 hod. Informácie o hlasovaní nájdete TU. Hlasuje sa na facebook stránke TU. Nezabudnite dať do vyhľadávača názov Palinok alebo môžete použiť priamy link TU

            Ďakujeme!

             

          • Exkurzia v rámci projektu „Stretko s buditeľmi“

          • Žiaci 5. – 9. ročníka sa v rámci projektu „Stretko s buditeľmi“ zúčastnia v dňoch 12. – 13. októbra exkurzie do Uhrovca, Košarísk a Bratislavy. Okrem iného spoznajú rodiská 3 velikánov našej histórie – Ľudovíta Štúra, Alexandra Dubčeka a Milana Rastislava Štefánika.  Navštívia Bratislavský hrad a Prezidentský palác.

          • Oznam – Rodičovské združenie

          • Vážení rodičia! Oznamujeme Vám, že dňa 16. októbra (pondelok)  sa o 15.00 hod. uskutoční triedne Rodičovské združenie. Zároveň sa v tento deň bude v čase od 15.30 – 16.30 hod.  vyplácať cestovné za mesiac september.

            Upozornenie pre rodičov: Cestovné za mesiac september sa vypláca iba v tento deň v čase od 15.30 – 16.30 hod. Prosíme Vás, aby ste si svoje povinnosti a prácu zariadili tak, aby ste cestovné prevzali v danom termíne. K tejto zmene došlo na základe zmeny zákona,  ktorý stanovuje povinnosť vyplácať cestovné pre dochádzajúcich žiakov každý mesiac.

            Ďakujeme za porozumenie!

          • Zber papiera

          • Aj v školskom roku 2017/2018 pokračujeme v zbere starého papiera. Prosíme Vás, aby ste papier nosili zviazaný špagátom (nie v škatuliach). Rovnako Vás žiadame, aby ste kartón nosili osobitne zviazaný.

            Dúfame, že sa nám aj v tomto školskom roku podarí takýmto spôsobom zachrániť čo najviac stromov!

            Ďakujeme!

        • European fitness day – 27.9.2017
          • European fitness day – 27.9.2017

          • European fitness day je denná udalosť venovaná poskytovaniu príležitostí ľuďom nájsť svoj pohyb. Aj do tohto dňa sa zapojí naša škola a staňte sa súčasťou najväčšieho hnutia v Európe.

            Naším cieľom je urobiť Európsky deň zdravia najaktívnejším dňom v Európe. Je to deň na oslavu fyzickej aktivity vo všetkých jej formách - od cvičenia po tanec.  

            Pozývame všetkých, ktorí sa chcú hýbať na popoludnie pod názvom "Zatancuj si s nami". Uskutoční sa 27.9.2017 v telocvični ZŠ s MŠ Š.Ďurovčíka Palín od 13,00 hod. Tešíme sa na vašu účasť pri hudbe a tanci.

          • BE ACTlVE - Európsky týždeň športu

          • Aj naša škola sa zapojí do tretieho  ročníka celoeurópskej aktivity, ktorá sa bude niesť pod názvom „Športom k zdraviu a dobrej nálade“,  od  23.  do 30. septembra.

            Hlavnou témou kampane ostáva „#BeActive“, ktorá má nabádať k pohybu, a to nielen počas Európskeho týždňa športu, ale po celý rok.

            Tento týždeň je určený naozaj pre každého – bez ohľadu na vek, zázemie či úroveň zdatnosti. 

            V našej škole sa uskutočnia tieto aktivity:

            25.9. – Cvičme v rytme

            26.9. -  Medzitriedny florbalový turnaj

            27.9. -  Palínski loptoši

            Všetkých, ktorí majú záujem o šport srdečne vítame a tešíme sa na účasť.

            Aj naša škola sa zapojí do tretieho  ročníka celoeurópskej aktivity, ktorá sa bude niesť pod názvom „Športom k zdraviu a dobrej nálade“,  od  23.  do 30. septembra.

            Hlavnou témou kampane ostáva „#BeActive“, ktorá má nabádať k pohybu, a to nielen počas Európskeho týždňa športu, ale po celý rok.

            Tento týždeň je určený naozaj pre každého – bez ohľadu na vek, zázemie či úroveň zdatnosti. 

            V našej škole sa uskutočnia tieto aktivity:

            25.9. – Cvičme v rytme

            26.9. -  Medzitriedny florbalový turnaj

            27.9. -  Palínski loptoši

            Všetkých, ktorí majú záujem o šport srdečne vítame a tešíme sa na účasť.

          • Zbierka Biela pastelka

          • Dňa 21. septembra sa uskutoční v našej škole dobrovoľná finančná zbierka Biela pastelka. Ide o zbierku, ktorú organizuje Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska. Jej cieľom je získanie finančných prostriedkov na podporu ľudí so zrakovým postihnutím, aby sa mohli bez problémov začleniť do bežného života.

          • Škola v prírode

          • V týždni od 18. – 22. septembra sa pre žiakov 1. stupňa uskutoční v krásnom prostredí Jahodnej Škola v prírode.

          • Branný kurz, účelové cvičenie, cvičenia v prírode

          • Dňa 7. septembra (štvrtok) sa uskutoční branný kurz, ktorý bude mať formu blokovej výučby.
            Žiaci 1. – 4. ročníka sa budú učiť 4 vyučovacie hodiny a žiakov 5. – 9. ročníka čaká 5 vyučovacích
            hodín zameraných na učivo zo zdravotnej výchovy, dopravnej výchovy, riešenia mimoriadnych udalostí
            a pohybu a pobytu v prírode a jej ochrany. Dňa 8. septembra (piatok)  sa uskutoční pre žiakov 5. –
            9. ročníka účelové cvičenie  a žiakov 1. – 4. ročníka čakajú cvičenia v prírode.
            Je potrebné vhodne sa podľa počasia obliecť a obuť, vziať si so sebou desiatu a pitný
            režim (čaj alebo vodu)!