• Pribudlo nám ďalšie nové posedenie

          • Spolupráca našej školy s miestnymi samosprávami naďalej pokračuje.  V tomto týždni bolo v areáli našej školy inštalované ďalšie krásne posedenie z dreva, o ktoré sa opäť postaral starosta obce Stretava Marek Keher a zamestnanci OÚ Stretava. Patrí im za to srdečná vďaka.

        • Deň narcisov
          • Deň narcisov

          • Naša škola sa už niekoľko rokov zapája do zbierky Deň narcisov, ktorú organizuje Liga proti rakovine. Jej cieľom je pomôcť pacientom s onkologickým ochorením. Tohtoročná zbierka sa uskutoční v piatok 13. apríla. Každý kto chce prispieť na dobrú vec, môže tak urobiť v tento deň v priestoroch našej školy (na chodbe pred zborovňou), kde budú pripravené označené pokladničky.

             

            Prijmite v tento deň od nás žltý narcis – kvietok nádeje.

          • Beseda o kyberšikanovaní a nebezpečenstvách extrémizmu

          • V stredu 4. apríla sa žiaci našej školy zúčastnili besedy s pracovníkom zo Slovenského národného strediska pre ľudské práva, ktorý žiakom 6. a 7. ročníka vysvetlil, čo je to šikanovanie a kyberšikanovanie, ale aj ako ho rozpoznať a brániť sa mu. V diskusii so žiakmi 8. a 9. sa zameral na tému Nebezpečenstvá extrémizmu a rasizmu, ktorá je v dnešnej dobe veľmi aktuálna.

             

          • Žiaci opäť nocovali v škole s Andersenom

          • V piatok 23. marca sa v našej škole uskutočnilo podujatie Noc s Andersenom, ktoré sa už tradične koná pri príležitosti narodenia dánskeho rozprávkara Hansa Christiana Andersena. Jeho cieľom bolo podporiť čítanie kníh u detí a vytvoriť pozitívny vzťah k literatúre.  Tohtoročnej Noci s Andersenom sa zúčastnilo 28 žiakov  1. – 5. ročníka. Títo žiaci počas večera a noci ukázali, že čítanie sa aj v dnešnej dobe „nosí“ a je stále „IN“. Svoje vedomosti o rozprávkach si vyskúšali žiaci v rôznych súťažiach. Či už išlo o pantomimické znázornenie rozprávkových postáv, ich kreslenie na plagát v životnej veľkosti alebo o opis danej rozprávky bez použitia jej názvu, žiaci dokázali, že život bez rozprávok by bol fádny a nezaujímavý. Okrem iného sa sami zahrali na Rozprávkarov, Hľadali rozprávky, Čítali si pri lampe, Vybrali sa na vandrovku s vajcom, či Stavali kráľovský hrad. Aby toho nebolo málo, nezabudli si okrem mozgových závitov precvičiť aj svoje svaly pri futbale, guľovačke v telocvični, ale aj pri hre Nahraj a hoď. Noc s Andersenom sme zakončili rozprávkovými tvorivými dielňami, v ktorých si žiaci sami vytvorili rozprávkové koruny a medaily.

        • Veľkonočné prázdniny
          • Veľkonočné prázdniny

          • Veľkonočné prázdniny začínajú pre žiakov 29. marca (štvrtok) a potrvajú do 3. apríla (utorok). Nástup do školy je v stredu 4. apríla.

          • Zúčastnili sme sa podujatia Mesto povolaní

          • Žiaci 8. a 7. ročníka sa zúčastnili v stredu 21. marca podujatia Mesto povolaní, ktoré sa konalo v Košiciach. Jeho cieľom bolo zorientovať žiakov vo svete firiem, profesií a stredných škôl, aby si vybrali správnu cestu do budúcnosti. Žiaci si mohli prezrieť infostánky rôznych firiem a spoločností, no zároveň sa oboznámili s profesiami, ktoré sú momentálne u nás žiadané.

        • Pozvánka na Deň otvorených dverí
          • Pozvánka na Deň otvorených dverí

          • Milí rodičia, dňa 27. marca 2018 v čase od 8.00 do 12.20 hod. organizujeme Deň otvorených dverí, na ktorý Vás srdečne pozývame. Vyučovanie bude prebiehať v blokoch a bude zamerané na environmentálnu výchovu. Môžete si prezrieť priestory školy a zúčastniť sa ktorejkoľvek vyučovacej hodiny.

          • Umiestili sme sa v striebornom pásme HK

          • Naše žiačky Petronela BöszörményiováTerézia Lukáčová sa v okresnom kole 64. ročníka Hviezdoslavovho Kubína, ktoré sa konalo 20. marca v Michalovciach, umiestnili v striebornom pásme a získali diplom.

             

          • Informácie o duálnom vzdelávaní

          • Štúdium v systéme duálneho vzdelávania znamená, že vaše dieťa absolvuje teoretické vyučovanie v škole, praktické vyučovanie u konkrétneho zamestnávateľa. Po ukončení strednej odbornej školy úspešní žiaci nastúpia do zamestnania k danému zamestnávateľovi, alebo môžu po dohode so zamestnávateľom pokračovať v štúdiu na vysokej škole. Na rozdiel od rovesníkov z klasickej formy štúdia získajú na trhu práce konkurenčnú výhodu, a to najmä v zručnostiach či znalostiach získaných praxou priamo u zamestnávateľa.

            Odborné vzdelávanie a zvlášť systém duálneho vzdelávania je naďalej jednou z priorít MŠVVaŠ SR. Výchovno-vzdelávací proces prípravy žiakov stredných odborných škôl priamo pre potreby trhui práce je dôležitým predpokladom pre zníženie nezamestnanosti ich absolventov.

            O poskytnutie komplexných informácií o ponuke učebných miest pre systém duálneho vzdelávania na školský rok 2018/2019 Vo vašom okrese nájdete na www.dualnysystem.sk

             

          • Uskutoční sa Bloková výučba i DOD

          • V dňoch 27. – 28. marca sa uskutoční v našej škole Bloková výučba zameraná na regionálne potraviny. Táto Bloková výučba sa bude realizovať aj prostredníctvom projektu „Pomáhame vyrásť“ a podpore dm drogerie markt, s.r.o. Cieľom je znížiť ekologickú stopu v jednotlivých témach programu Zelená škola. Žiaci sa prostredníctvom tejto blokovej výučby oboznámia s regionálnymi druhmi ovocia a zeleniny. Zároveň sa dozvedia, prečo je potrebné podporovať domácich farmárov, aké výhody má vermikompostovanie. Okrem toho ich čaká výroba nátierok, rôznych zeleninových a ovocných šalátov, či tvorba ovocných obrazov a vyvýšených záhonov. Tento deň bude zároveň aj Dňom otvorených dverí. Rodičia sa budú môcť pozrieť na to, ako takáto bloková výučba v našej škole prebieha, akým spôsobom sa žiaci do nej zapájajú, a čo všetko sa vďaka nej naučia a dozvedia. 

          • Oznam – Rodičovské združenie

          • Vážení rodičia! Oznamujeme Vám, že dňa 27. marca sa v čase od 13.00 – 16.00 hod. uskutoční formou individuálnych konzultácií Rodičovské združenie spojené s vyplácaním cestovného za mesiac marec.

          • Ponožková výzva

          • Na známosť sa všetkým dáva, mimoriadna zvláštna správa!

            Už niekoľko rokov je 21. marec Svetovým dňom Downovho syndrómu. Podporme ho aj my „Ponožkovou výzvou.“ Ako na to? Obuj si zajtra ponožky rôznych farieb alebo veľkostí! Symbol rozdielnych ponožiek nám pripomína, že každý z nás je iný, a práve to robí náš svet pestrejším a lepším. Ukážme, že nám nie je ľahostajný osud ľudí, ktorí sa narodili s Downovým syndrómom.

            Takže si nezabudni zajtra obuť dve rôzne ponožky, trebárs jednu zelenú a druhú oranžovú. Podporíš tým dobrú vec. Tak teda zajtra!

          • Vítanie žeriavov

          • Pozývame Vás na podujatie s názvom Vítanie žeriavov 2018, ktoré sa uskutoční v sobotu 24. marca 2018 v Sennom. Návštevníci Senianskych rybníkov budú môcť v tomto chránenom vtáčom území pozorovať jarnú migráciu vtáctva, hlavne žeriavy popolavé. Pripravený je aj bohatý sprievodný program s tvorivými dielňami, výstavou fotografií, ale aj infostánkami či ochutnávkou tradičných senianskych pečených rýb.

            Plagát.pdf

          • Opäť nás čaká Noc s Andersenom

          • Dňa 23. marca sa v našej škole znova uskutoční pre žiakov 1. – 5. ročníka podujatie s názvom Noc s Andersenom, ktoré sa koná každoročne pri príležitosti narodenia tohto významného dánskeho rozprávkara. Zároveň je toto podujatie spojené s oslavou Medzinárodného dňa detskej knihy. Žiaci počas Noci s Andersenom zažijú v knižnici neobvyklé veci. Okrem samotného nocovania v knižnici v spacích vakoch si budú čítať a počúvať rozprávky, dramatizovať a ilustrovať príbehy, zmerajú si sily vo vedomostných súťažiach, hádankách a budú môcť četovať s kamarátmi z iných knižníc.


            Noc s Andersenom 2018 sa začne 23. marca 2018 večer o 18.00 hodine a skončí sa 24. marca 2018 ráno o 08.00 hodine.

             

            Žiaci si so sebou prinesú  spací vak, hygienické potreby, pomôcky na kreslenie, jedlo, pitie a dobrú náladu!


            Prihlášky si môžu žiaci vyzdvihnúť u pani vychovávateľky Farkašovej.

            Plagát

          • Súťaž v riešení SUDOKU

          • Naši ôsmaci Barbora Lukáčová, Matej Marcinčák, Daniela Tamóková a naši deviataci Matúš Miťko, Milan Ujjobbáď, Oto Ulbricht sa dňa 9. marca zúčastnia okresnej súťaže 3-členných tímov v riešení sudoku rôznej náročnosti, ktorá sa uskutoční v Michalovciach.