• Týždeň s včielkami

          • ŠKD sme prežili zaujímavý týždeň s včielkami. Rozprávali sme sa o živote včiel, kde žijú, kto tvorí včeliu rodinku a o rôznych zaujímavostiach zo včelieho života. Vyrobili sme  plagát i pracovné listy. V závere týždňa, pri príležitosti „Svetového dňa včiel“, sme navštívili včelára, ktorý nám popísal a ukázal ako včielky žijú, ako vyrábajú a plnia plasty. Tiež sme mali možnosť pozrieť si stáčanie medu, vyskúšať si včelársky oblek a klobúk. Videli sme aj včelí roj, ktorý sa vydal na svadobný let a usadil sa na neďalekom strome. Ujo včelár každé dieťa obdaroval fľaštičkou medu. Odniesli sme si veľa zážitkov. 

          • Oslávme spolu 60. narodeniny našej školy

          • Milí žiaci, rodičia, priatelia školy!

            Oslávte spolu s nami tento výnimočný deň. Čakáme Vás dňa 27.5.2023 v areali našej školy. 

            Zároveň túto slávnostnú udalosť spájame s oslavou Dňa detí. Môžete sa tešiť na bohatý kultúrny program, športové aktivity, atrakcie a chutné dobroty.

            Tešíme sa na Vás.

          • Zbierka Modrý gombík 2023

          • Milí kamaráti. Úspešne sme dozbierkovali 

            Podarilo sa nám vyzbierať sumu 46 eur, ktoré poputujú na účet UNICEFu. ĎAKUJEME všetkým, ktorí prispeli, pretože duševné zdravie detí Vám nie je ľahostajné.  

            NA SVETE JE VEĽA DETÍ, KTORÉ SA TRÁPIA. BUĎTE ICH NÁDEJOU 

          • Škola v prírode 2023

          • V čase od 1.5. - 5.5.2023 sme sa zúčastnili pobytu v ŠvP v Lesnici na chate Pieniny. Cieľom bolo rozšíriť si teoretické poznatky z vyučovania o praktické skúsenosti a poznatky o prírode, upevňovať zdravie, rozvíjať telesnú zdatnosť, získať skúsenosti s plávaním, upevňovať žiacky kolektív a rozvíjať kultúrno-spoločenské návyky a estetické cítenie. Absolvovali sme prípravné cvičenia na plavecký výcvik.

            Denne sme realizovali vychádzky do nádherného blízkeho okolia Pieninského národného parku, popri rieke Dunajec. Skočili sme si aj do Poľska a na výlet do Červeného Kláštora, kde sme sa niečo dozvedeli o histórii kláštora. Pri vychádzkach sme prírodu chránili, neznečisťovali ju odpadkami.

            Plní zážitkov sme sa vracali natešení domov.

          • Na návšteve v okresnej knižnici

          • Dňa 10.5.2023 sme so žiakmi 1. až 5. ročníka navštívili knižnicu Gorazda Zvonického v Michalovciach. Žiaci 1. – 3.ročníka sa zúčastnili na podujatí Lentilka pre dedka Edka, kde pomáhali tete knihovníčke s čítaním príbehu dedka Edka, ktorý má Alzheimerovu chorobu. Cieľom podujatia bol zmysel komunikácie medzi generáciami. Podujatie bolo spojené s tvorivou dielňou. V závere si prezreli knihy na detskom oddelení a dozvedeli sa ako postupovať pri požičiavaní kníh.

            Žiaci 4. a 5.ročníka sa zase na podujatí Psy venovali vážnejším problémom akým je šikanovanie na školách. Cieľom podujatia bola literárna aktivita smerujúca ku komunikácii s teenegerami, aby si viac všímali prejavy netolerancie a vedeli na nich empaticky reagovať.

            Na záver sme ešte navštívili mestskú galériu, kde si žiaci mohli prezrieť výstavu obrazov od maliarky Mgr. Art Marcely Mitrovej.

            No a aká by to bola exkurzia, keby sa neukončila sladkou a chutnou zmrzlinkou.

          • Projekt LlFE lP

          • Poslednou aktivitou projektu LIFE IP je plagátová súťaž, ktorá je jedným z výstupov aktivity merania oxidov dusíka na školách. Vytvorili sme plagát pod názvom ZDRAVIE NADOVŠETKO. Prostredníctvom plagátu sme vysvetlili, prečo je znečistené ovzdušie obzvlášť nebezpečné pre deti. Napísali sme znečisťujúcu látku, ktorú sme merali – oxid dusičitý, aj dôvody, prečo sme ho merali. Interpretovali sme nami namerané hodnoty. Súčasťou plagátu sú aj naše návrhy, čo by pomohlo zlepšiť ovzdušie v okolí školy.

          • 2. miesto na okresnom kole v McDonald's Cupe

          • 9.5.2023 sa naši mladší žiaci zúčastnili na okresnom kole McDonald's Cup na ZŠ, Okružná 17 v Michalovciach. Po nedávnom postupe si teraz v okresnom kole zmerali sily so svojimi rovesníkmi z michalovského okresu. Hrali s veľkým športovým duchom, zdravou dravosťou a v rámci pravidiel fair play. Naše dievčatá a chlapci obsadili krásne 2. miesto.

            Gratulujeme a ďakujeme za reprezentáciu školy.

          • Nová školská kolekcia - rozhodnite o novom motíve

          • Krásny deň všetkým,

            máme pre Vás jedno skvelé prekvapenie! Do školy prichádza nová školská kolekcia a ste to práve Vy, kto rozhodne o jej podobe! Hlasujte do 12.5. o tom, ktorý z trojice motívov sa Vám páči najviac. Víťazný motív potom použijeme na vytvorenie celej kolekcie, kde nájdete nielen mikiny ale aj tričká, čapice, batohy a ďalšie kúsky v rôznych farbách.

            Hlasovať môžete TU

          • Zápis do MŠ 2023/2024

          • Zápis do materskej školy na školský rok. 2023/2024

            Termín zápisu: 2.5.2023 - 31.5.2023

            Kde? V budove ZŠ s MŠ Štefana Ďurovčíka, Palín 104

            Kedy? V čase od 08:00 – 15:30 hod.

            Potrebné priniesť:

            · žiadosť o prijatie do materskej školy (dostupná na webovej stránke školy, prípadne u učiteliek MŠ)

            Žiadosť - vypísať a potvrdiť u detského lekára.

          • Literárna a výtvarná súťaž "V zajatí 4 živlov"

          • Opäť sme zabodovali.

            V mesiaci marec sme sa zapojili do európskej literárnej a výtvarnej súťaže na tému „V zajatí 4 živlov“, ktorá je súčasťou projektu v rámci programu ERASMUS+. Environmentálny projekt 4 živly vznikol s cieľom podnecovať záujem o prírodu a životné prostredie u mladej generácie prostredníctvom divadelného zážitku. Cieľom je nielen poukazovať na aktuálne environmentálne problémy, ale aj zdieľať a šíriť príklady dobrej praxe,. Výsledkom projektu "V zajatí 4 živlov" bude komplexný umelecko-vzdelávací súbor materiálov (divadelné predstavenie, mobilná aplikácia, metodická príručka), ktorý bude dostupný aj pre našu školu.

            Vo výtvarnej kategórii jednotlivcov obsadil 3. miesto náš žiak Peter Oláh. Žiaci 9.A a 9.B triedy usilovne pracovali a vytvorili „Envirodeku“, ktorá obstála v konkurencii európskych škôl a umiestnila sa na víťaznom 1. mieste. Okrem samotného víťazstva nás teší fakt, že svojou prácou zanecháme viditeľnú stopu aj na poli divadelnom a digitálnom. BLAHOŽELÁME

             

          • Deň otvorených dverí v MŠ

          • V dňoch 2.5.2023 - 31.5.2023 prebieha na našej škole zápis do materskej školy.

            Pri tejto príležitosti organizujeme pre Vás a Vaše dieťa, dňa 4.5.2023 DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ.

            (Vhodné je priniesť si prezúvky alebo návleky pre seba aj dieťa.)

            Tešíme sa na Vašu účasť.

          • Projekt LIFE IP – Zlepšenie kvality ovzdušia

          • V rámci aktivity: „Meranie oxidov dusíka na školách“ sa dňa 25.apríla uskutočnilo záverečné stretnutie žiakov siedmeho ročníka a manažérov projektu. Páni Imrich Fekete a Ján Rudy prezentovali výsledky. So žiakmi debatovali nie len o výsledkoch samotných, ale aj o možnostiach ako daný stav ovzdušia zlepšiť.

          • Biologická olympiáda - 2. miesto

          • Náš žiak, Martin Bady, sa zúčastnil okresného kola Biologickej olympiády v kategórii D, ktoré sa konalo na Základnej škole Teodora Jozefa Moussona v Michalovciach. V teoreticko-praktickej skúške vedomostí zo sveta rastlín a živočíchov Martin nesklamal a získal úžasné 2. miesto. Srdečne blahoželáme.

          • Víťazstvo mladších žiakov na McDonald's Cupe

          • Naši mladší žiaci 1.stupňa sa zapojili do legendárneho futbalového turnaja McDonald's Cup.

            Obvodné kolo sa konalo vo Veľkých Kapušanoch, kde si naši žiaci zmerali sily s domácim tímom. Stav zápasu skončil 2:2. Po rozstrele z pokutových kopov nakoniec zdolali súpera v pomere 3:1. Odniesli si tak domov cenné víťazstvo a postúpili do okresného kola, ktoré sa bude konať v Michalovciach. Malým futbalistom blahoželáme a prajeme im veľa síl do ďalších zápasov.

          • 20. apríl - Deň narcisov

          • Vážení rodičia, pedagogickí aj nepedagogickí zamestnanci, milí žiaci!

            Deň narcisov je dňom boja proti rakovine. Tento deň sa nesie v žltej farbe umelých a živých narcisov na podporu všetkých, ktorí čelia zákernej rakovine. Pripnutím narcisu vyjadríte spolupatričnosť a podporu onkologickým pacientom. Finančná zbierka sa vracia verejnosti späť vo forme financovania programov a projektov na podporu onkologických pacientov i širokej verejnosti.

            Ponúkame vám možnosť podporiť túto dobrú vec: - priamo na stránke www.dennarcisov.sk.

            - alebo máte možnosť prispieť dobrovoľníkom, ktorí budú mať oblečené biele tričko s logom Ligy proti rakovine s textom Ja som. Ich papierové pokladničky modrej farby s oranžovo-bielou potlačou a textom Deň narcisov budú prelepené ochrannými nálepkami bielej farby s modrým nápisom Deň narcisov.

            - alebo SMS na 848 (hodnota SMS je 3 €)

            Za vaše príspevky, zrealizované akoukoľvek formou, vám v mene školy, aj Ligy proti rakovine, veľmi pekne ďakujeme

          • Jazykový kvet - 2. miesto

          • Žiak našej školy Martin Bady sa zúčastnil jazykovo - umeleckej súťaže JAZYKOVÝ KVET - ŤUKNI 2023 v poviedkovej tvorbe. Zapojil sa s poviedkou v nemeckom jazyku, ktorá dostala názov Unsere Froschmäusekriege – Naše žabomyšie vojny. V poviedke boli zakomponované príbehy pochádzajúce z jeho triedy, ktoré dotvoril svojou fantáziou. Porotcov poviedka zaujala natoľko, že postúpila do finálového kola, kde si vyslúžila 2. miesto v celoslovenskom kole. Srdečne blahoželáme!

          • Malí florbalisti v Michalovciach

          • 5. apríla 2023 sa mladší žiaci našej školy zúčastnili na veľkonočnom florbalovom turnaji, ktorý organizovala ZŠ T.J. Moussona v Michalovciach. Zmerali si tam sily s ďalšími 8 školami. Všetci účastníci dostali diplom za účasť, spoznali nových kamarátov a odniesli si nové športové zážitky.  ​​​​​​​

            Chlapcom a dievčatám za reprezentáciu našej školy ďakujeme. 

          • 12. apríl - Medzinárodný deň florbalu

          • V našej škole sme si v stredu 12. apríla pripomenuli Medzinárodný deň florbalu. Žiaci a žiačky 7. – 9. ročníka využívali počas tohto dňa hodiny telesnej a športovej výchovy na aktívny pohyb  s loptičkou a florbalovou hokejkou. Popoludní sa zapojili  malí aj veľkí žiaci do športového popoludnia s florbalom. Vytvorili družstvá a zmerali si svoje florbalové sily. Hra sa niesla v duchu fair play, v dobrej nálade a zdravej súťaživosti. Víťazmi sa stali všetci prítomní, ktorí boli v závere ocenení diplomom. Netradičný  deň určite priniesol žiakom veľa pozitívnych športových zážitkov a hlavne veľa pohybu, ktorý je skvelý v akejkoľvek podobe. Športu zdar!